Hovedinnhold

Pågrepne demonstranter nekter for alt

(VG Nett) Samtlige av de siktede etter gårsdagens herjinger i Oslo sentrum er løslatt.

Denne saken handler om:

Politiet tauet inn 160 personer etter bråket i Oslo sentrum i går. Av disse ble 11 formelt siktet for skadeverk og/eller vold mot politiet. Disse har vært i avhør lørdag kveld og søndag formiddag, men er nå sluppet fri.

- Gjennomgående er det folk som ikke erkjenner å ha gjort det de er anklaget for, sier politiadvokat Arne Donald Andersen i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Saken er likevel ikke over for de involverte, og politiet setter i gang videre etterforskning av de anmeldelsene som foreligger. De baserer seg i hovedsak på øyenvitneskildringer fra gårsdagens opptøyer.

KNUSTE VINDUER: Fem McDonalds-restauranter i Oslo sentrum ble angrepet av pøbler i går kveld. Foto: SCANPIX
KNUSTE VINDUER: Fem McDonalds-restauranter i Oslo sentrum ble angrepet av pøbler i går kveld. Foto: SCANPIX

- Det er stort sett observasjoner fra vitner, både politivitner og andre vitner, sier Andersen.

Flesteparten av de siktede er født på 80- og 90-tallet, opplyser politiet.

De resterende 149 personene som ble tatt hånd om lørdag risikerer bøter på opptil 9000 kroner, men ifølge politiet er det fremdeles for tidlig å si nøyaktig hvor mange som kan vente seg en slik reaksjon.

Raidet McDonalds-restauranter

Bråket startet da den i utgangspunktet fredelige demonstrasjonen nådde Israels ambassade i Parkveien. Mens flesteparten av de rundt 3000 fremmøtte forhold seg rolige, valgte en mindre gruppe å yppe til bråk med politiet ved å avfyre fyrverkeri og kaste steiner.

Etter hvert valgte politiet å aksjonere mot den såkalte «harde kjernen», men klarte ikke å forhindre at bråket spredte seg til andre deler av byen. Pøbler gikk til angrep på fem ulike McDonalds-restauranter, knuste butikkvinduer, veltet søppeldunker og angrep flere biler.

Flere av disse ble tatt på fersk gjerning av politifolk som patruljerte sentrumsgatene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks