Hovedinnhold

Olmert utelukker kontakt med "terrormyndigheten"

NEKTER KONTAKT MED HAMAS: - Hamas er en terrormyndighet, og vi nekter kontakt med dem, sa Israels fungerende statsminister Ehud Olmert i et regjerningsmøte søndag. Foto: AFP
NEKTER KONTAKT MED HAMAS: - Hamas er en terrormyndighet, og vi nekter kontakt med dem, sa Israels fungerende statsminister Ehud Olmert i et regjerningsmøte søndag. Foto: AFP
(VG Nett) Israels fungerende statsminister Ehud Olmert utelukker all kontakt med Hamas. Olmert kaller Hamas-regimet en «terrormyndighet».

Denne saken handler om:

Den fungerende statsministeren kom med sine synspunkter da den israelske regjeringen møttes dagen etter at Hamas tok over ledelsen i den palestinske selvstyremyndigheten , melder nyhetsbyrået AP.

- Når Hamas får flertall i selvstyremyndigheten, blir den palestinske lovgivende forsamlingen en terrormyndighet. Det vil Israel ikke akseptere, sa Olmert til sin egen regjering.

Vil gi humanitær hjelp
Men selv om Olmert nekter noen som helst form for kontakt med Hamas, ønsker han at humanitær hjelp fortsatt skal nå palestinerne.

- Det er uaktuelt for oss å inngå kompromisser med en terrororganisasjon, men på den andre siden har vi ingen intensjon om å skade de humanitære behovene til det palestinske folk, sa Olmert.

Handelsblokade
Israels regjerning bestemte søndag å innføre flere sanksjoner og tiltak for å knuse den allerede haltende palestinske økonomien. Israel planlegger å holde tilbake overføringer på rundt 50 millioner dollar (nesten 340 millioner norske kroner) fra skatter og tollavgifter som månedelig samles inn på vegne av palestinerne.

Israel vurderer også en handelsblokade av palestinsk varer. Nesten all palestinsk eksport fra Gaza må gjennom Israels grenser.

Sist onsdag bestemte også Kongressen i USA at de vil stoppe all bistand til palestinerne så lenge Hamas ikke vil gi avkall på sitt politiske mål om å utslette Israel som stat.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks