Hovedinnhold

Nytt luftangrep mot Gazastripen

INGEN SKADDE: En israelsk politikvinne undersøker stedet i Sderot der en rakett slo ned. Foto: AFP
INGEN SKADDE: En israelsk politikvinne undersøker stedet i Sderot der en rakett slo ned. Foto: AFP
Enda en rakett ble lørdag kveld avfyrt fra Gazastripen mot Israel. Søndag svarte israelerne med nye luftangrep.

Denne saken handler om:

Ingen skal ha mistet livet i luftangrepet som var rettet mot to smuglertunneler inn til den beleirede enklaven. Ifølge en talsperson for den israelske hæren ble tunnelene brukt til å smugle våpen.

Angrepet fant sted etter at det lørdag kveld for andre gang på to døgn ble skutt en rakett fra Gazastripen. Raketten landet i nærheten av Sderot og forårsaket materielle skader på en universitetsbygning. Ingen personer ble såret, ifølge hæren.

I overkant av 100 raketter og granater er avfyrt fra Gazastripen mot Israel i år. Svært få av dem har nådd så langt som til Ashkelon, slik det skjedde fredag.

Raketten som traff Ashkelon, var en kinesiskprodusert Grad, som både er kraftigere og har større rekkevidde enn rakettene som vanligvis blir brukt.

Israel svarte på fredagens angrep med et angrep på Gazastripen som kostet en ledende Hamas-aktivist livet, foruten at åtte personer ble såret.

Hamas lover hevn etter at Issa Batran ble drept i angrepet i nærheten av flyktningleiren Magazhi. Batran er den første Hamas-lederen som er drept av Israel siden krigen på Gazastripen i januar i fjor. Ifølge Hamas var Batran lederen for den islamistiske bevegelsens væpnede fløy sentralt på Gazastripen. I tillegg jobbet han med å lage raketter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks