Hovedinnhold

Mitchell fortsetter fredssamtaler i Midtøsten

ADVARER: USAs spesialutsending George Mitchell har advart israelerne om bosettingene. Foto: AFP
ADVARER: USAs spesialutsending George Mitchell har advart israelerne om bosettingene. Foto: AFP
USAs spesialutsending George Mitchell fortsetter forsøkene på å legge grunnlag for en fredsløsning i Midtøsten. Mitchell har møtt Israels statsminister Benjamin Netanyahu for tredje gang på en uke.

Denne saken handler om:

Netanyahu og Mitchell satt fredag i det nyhetsbyrået AFP betegnet som «avgjørende» samtaler i Jerusalem. Etter dette møtet skulle Mitchell reise til Ramallah på Vestbredden for å treffe palestinernes president Mahmoud Abbas.

LES OGSÅ:Israelere og palestinere med ny fredsplan

Mitchell har vært på rundreise i Midtøsten i nesten en uke. Han har oppfordret alle parter i konflikten til å «ta ansvar» for fredsarbeidet, og understreket at USA arbeider for å få til en varig og holdbar politisk løsning for regionen.

Torsdag møtte den amerikanske utsendingen kong Abdullah av Jordan. De to drøftet blant annet byggingen av nye jødiske bosetninger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem, og Mitchell viste til at USA har lagt press på Israel for å få denne byggevirksomheten stanset.

Mitchell tok også til orde for at araberlandene må vise vilje til normalisering av forholdet til Israel. Dette er en betingelse for at den israelske høyrefløyen skal godta nye forhandlinger med palestinerne, framholdt han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks