Hovedinnhold

Marte benådet i Dubai: - For godt til å være sant!

BENÅDET: Marte Dalelv (24) ble i dag benådet av emiren i Dubai. VG møtte en svært lettet Dalelv kort tid etter. Foto: MARIANNE VIKÅS/VG
BENÅDET: Marte Dalelv (24) ble i dag benådet av emiren i Dubai. VG møtte en svært lettet Dalelv kort tid etter. Foto: MARIANNE VIKÅS/VG
DUBAI/OSLO (VG) Marte Deborah Dalelv (24) hadde ingen forhåpninger da hun gikk inn til statsadvokaten i Dubai mandag formiddag.

Denne saken handler om:

I formiddag, da Marte Deborah Dalelv gikk inn til statsadvokaten i Dubai, hadde hun en usikker følelse i magen. Nå har 24-åringen fått passet tilbake og blitt benådet av myndighetene i Dubai.

- Det er en helt utrolig følelse. Jeg er selvfølgelig veldig, veldig glad. Dette gikk bedre enn forventet, det er helt fantastisk, sier Dalelv lett overveldet på telefon fra Dubai til VG.

- Hva tenkte du på vei inn til statsadvokaten i dag morges?

- Jeg hadde ingen forhåpninger da jeg gikk inn. Det kunne gå begge veier. Jeg visste ikke hva jeg gikk til. Resultatet ble strålende! Jeg ble benådet for alt og fikk passet mitt tilbake. De bare: vær så god!

VGTV: Utenriksministeren: - Håper dette er en vekker 

Ikke tatt det innover seg ennå

- Har du rukket å ta dette innover deg?

- Det er fortsatt litt for godt til å være sant. Det er helt uvirkelig... dette har pågått så lenge, og så plutselig løste det seg. Jeg har nok ikke forstått det helt ennå, svarer 24-åringen.

Vil ikke hoppe på første fly

Marte forteller at hun foreløpig ikke har bestemt seg for når hun skal reise tilbake til Norge. Det hun vet, er at hun først vil ta seg tid til å takke dem ved Sjømannskirken og i omgangskretsen som har støttet henne gjennom de fire siste tøffe månedene og den siste intense uken etter at hun ble dømt til 16 måneders fengsel tirsdag.

- Det er flere veldig spesielle folk som har hjulpet meg personlig i saken. Disse må jeg få takket før jeg drar. Disse menneskene har gått ut av sin vei for å hjelpe meg. Jeg vil ikke hoppe på første fly før jeg har fått sagt takk, sier Marte.

BAKGRUNN: Marte (24) anmeldte voldtekt i Dubai - dømt til 16 måneder i fengsel 

24-årige Marte Deborah Dalelv sier hun ble voldtatt av en kollega da hun var på firmatur fra Qatar til Dubai i mars i år. Interiørselskapet Al Mana Interiors ga henne sparken etter at hun anmeldte voldtekten. I tillegg ble hun selv straffeforfulgt. Tirsdag i forrige uke ble hun dømt til 16 måneder i fengsel for falsk forklaring, for sex utenfor ekteskapet og for å ha drukket alkohol.

Dalelv anket dommen og håpet på frifinnelse. Nå er hun altså blitt benådet.

Nyhetsmedier over hele verden har omtalt saken siden Marte sto fram i VG på tirsdag, deriblant CNN, Huffington Post, Al-Jazeera, BBC og Daily Mail.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks