Hovedinnhold

Jødiske bosettere griset til moské i Hebron

VANDALISERT: Dette palestinske gravstedet i byen Hebron på Vestbredden har blitt vandalisert av jødiske bosetninger. Foto: Reuters
VANDALISERT: Dette palestinske gravstedet i byen Hebron på Vestbredden har blitt vandalisert av jødiske bosetninger. Foto: Reuters
Jødiske bosettere malte torsdag krenkende slagord mot profeten Muhammed på en moské i byen Hebron på Vestbredden.

Denne saken handler om:

Graffitien var skrevet på hebraisk, og ved siden av var det malt en jødisk davidsstjerne, ifølge palestinske øyenvitner. Bosetterne hadde også knust flere vinduer.

Ifølge en talsmann for det israelske militæret har de også drevet hærverk på en muslimsk gravplass like ved. De skal også ha skadd en israelsk soldat ved å sprøyte ham med kjemikalier. Soldatene forsøkte å stanse steinkasting mellom bosettere og palestinere.

Moskeen ligger like ved en bygning der om lag 150 israelske bosettere har bodd siden 2007 En israelsk domstol besluttet søndag at de må flytte ettersom det er uklart hvem som eier huset.

Om lag 650 bosettere bor midt i sentrum av Hebron, godt bevoktet av israelske soldater. Byen har i alt 180.000 palestinske innbyggere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks