Hovedinnhold

FNs sikkerhetsråd drøfter palestinsk søknad

DEMONSTRERER: En gutt holder et palestinsk flagg under en demonstrasjon i byen Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Foto: REUTERS / Mohamad Torokman / SCANPIX
DEMONSTRERER: En gutt holder et palestinsk flagg under en demonstrasjon i byen Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Foto: REUTERS / Mohamad Torokman / SCANPIX
FNs sikkerhetsråd begynner mandag å drøfte palestinernes søknad om fullt medlemskap i FN. Men en beslutning er trolig ikke i vente før om flere uker.

Denne saken handler om:

USA har allerede truet med å nedlegge veto mot søknaden og gjort det klart at direkte forhandlinger er eneste vei til en tostatsløsning.

USA forsøker nå sammen med sine partnere i Midtøstenkvartetten - EU, FN og Russland - å få partene tilbake til forhandlingsbordet.

Også Israel tar til orde for nye forhandlinger.

Palestinerne har på sin side utelukket nye samtaler med Israel så lenge byggingen fortsetter i israelske bosetninger på okkupert jord.

Den palestinske søknaden om å bli tatt opp som FNs 194. medlemsland ble overlevert til FNs generalsekretær Ban Ki-moon fredag.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks