Hovedinnhold

Mexico: 11 personer drept i 15-årsdag

<p>VOLDSHERJET: En jente går forbi et militært kjøretøy i Acapulco, hovedstaden i delstaten Guerrero. Mye tyder på at den verste volden i Mexico nå har forflyttet seg fra de nordligste statene, til mer sentraltliggende deler av landet som Guerrero, Michoacán og Veracruz.</p>

VOLDSHERJET: En jente går forbi et militært kjøretøy i Acapulco, hovedstaden i delstaten Guerrero. Mye tyder på at den verste volden i Mexico nå har forflyttet seg fra de nordligste statene, til mer sentraltliggende deler av landet som Guerrero, Michoacán og Veracruz.

Foto: Pedro Pardo, Afp
Skyteepisoden fredag kveld skjedde i den voldsherjede delstaten Guerrero.

Denne saken handler om:

– Det var problemer ved et femtenårslag, og ifølge våre opplysninger, ble 11 personer drept, fortalte guvernøren i Guerrero, Hector Astudillo, på en pressekonferanse. Det ble gitt få ytterligere detaljer om hendelsen.

Skyteepisoden skjedde i landsbyen Cundancito i området Coyuca de Catalán, en fjellsone av Guerrero som fronter til delstaten Michoacán i øst, skriver Univisión.

En «quinceañera» (en femtenårsdag), er en stor markering for mange jenter i Latin-Amerika, og blir feiret som et overgangsritual fra barn til voksen.

Se interaktiv grafikk: 45 av 50 verdens farligste byer ligger i Latin-Amerika

Lørdag kveld, ett døgn etter, skal flere politipatruljer ha blitt møtt med kuler da de prøvde å ta seg til åstedet.

– Flere patruljer ble møtt med kuler, fortalte Astudillo, ifølge Univisión, uten å gi noen ytterligere informasjon.

Fikk du med deg?: Hemmelig møte mellom Sean Penn og «el Chapo»

Den voldsherjede delstaten Guerrero har vært i det internasjonale søkelyset det siste halvannet året, etter at 43 studenter fra Ayotzinapa ble angrepet av politiet og overlevert til narkotikakartellet «Guerreros Unidos», som beskyldes for å ha drept dem. Etterforskningen fra myndighetenes side er blitt kraftig kritisert av internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner.

Omar (24) flyktet fra politiets kuleregn: «I live tok de dem. I live vil vi ha dem tilbake»

Hendelsen har satt ytterligere press på den allerede svært upopulære presidenten Enrique Peña Nieto, fra PRI (Partido Revolucionario Institucional), partiet som har holdt makten nesten uavbrutt siden den meksikanske revolusjonen var over i 1928. Til tross for en mer tilbakelent og passiv tilnærming til landets mektigste narkotikakarteller enn sin forgjenger Félipe Calderón, har han ikke maktet å stagge den enorme volden og korrupsjonen som preger store deler av Mexico.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks