Hovedinnhold

Forvirring om Trumps planer mot illegale innvandrere

<p>VIL MOBILISERE MOT ILLEGALE INNVANDRERE: Ifølge et dokument nyhetsbyrået AP har fått tilgang til vil Trump sette inn 100.000 soldater i en aksjon mot papirløse innvandrere. Foto: Evan Vucci/AP</p>

VIL MOBILISERE MOT ILLEGALE INNVANDRERE: Ifølge et dokument nyhetsbyrået AP har fått tilgang til vil Trump sette inn 100.000 soldater i en aksjon mot papirløse innvandrere. Foto: Evan Vucci/AP

I et notat nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, skal Trump-administrasjonen ha foreslått å sette inn 100.000 soldater mot papirløse innvandrere. Men Det hvite hus avviser påstandene.

Denne saken handler om:

Ifølge notatet skal Trump-administrasjonen ha utarbeidet et forslag om å mobilisere så mange som 100.000 soldater fra Nasjonalgarden i USA i tiltak mot innvandrere som oppholder seg ulovlig i USA, melder nyhetsbyrået AP.

Kort tid etter at nyheten begynte å spre seg, kom det kontra fra Det hvite hus: Dette er falske nyheter. 

«Det har ingen effekt i det hele tatt å sette inn Nasjonalgarden mot illegale innvandrere» skriver pressesjefen om rapporten, og legger til.

«Det er 100 prosent ikke sant. Det er falskt. Det er uansvarlig å si dette.» melder The Hill

Dokumentet er offentliggjort

Kort tid etter at nyheten ble kjent offentliggjorde AP det elleve sider lange dokumentet

I emnefeltet for dokumentet står det: Iverksettelse av Presidentens sikkerhetstiltak for grenseovervåkning og forbedring av innvandringspolitikken. 

I selve dokumentet fremgår det blant annet at den føderale etaten CBP som har ansvar for å beskytte USAs grenser skal styrke grensepatruljene med å gå til ansettelse av 5000 nye agenter.   

Videre argumenteres det for at CBP og ICA bør gå sammen om å engasjere guvernørene i grensestatene til Mexico for å få til en avtale med  INA om å autorisere kvalifiserte soldater fra Nasjonalgarden for å iverksette tiltak som styrker grensekontrollen. 

Ifølge AP vil det eventuelle tiltaket ramme innvandrere i stater så langt nord som Portland i Oregon, til helt øst i New Orleans i Louisiana. Hvis tiltaket trer i kraft i de 11 aktuelle statene, vil millioner som ikke bor i nærheten av grensen til Mexico kunne bli rammet.


Les denne: Ulovlige innvandrere til VG: – Vi er veldig redde

Trump gikk til valg på tiltak mot de estimerte 12 millioner ulovlige innvandrerne i USA. Han mente disse sto for en høy andel av kriminaliteten, og lovte å bygge en mur mot Mexico, for å hindre at det han beskrev som potensielle terrorister, å komme inn i landet. 

Les også: Den store Trump-guiden

Dersom forslaget blir gjennomført, vil det bli opp til guvernører i de berørte statene å gi endelig godkjenning på om tropper under deres kontroll skal få delta, skriver AP.

For to uker siden hevdet president Donald Trump i en twitter-melding, at alle negative meningsmålinger er falske nyheter

Kort etter innsettelsen av Donald Trump, gikk Sean Spicer til angrep på pressen for falske nyheter. Der hevdet han blant annet at bildene som sammenliknet oppmøtet på innsettelsen av Obama og Trump var manipulerte. 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks