Hovedinnhold

16 døde i fengselsopprør i Mexico

<p>VENTER: Familiemedlemmer av innsatte venter på nyheter om sine kjære utenfor Cadereyta-fengselet.</p>

VENTER: Familiemedlemmer av innsatte venter på nyheter om sine kjære utenfor Cadereyta-fengselet.

Foto: Daniel Becerril, Reuters / NTB Scanpix
Dødstallet blant innsatte i et fengsel i Mexico er hevet til 16 etter at det brøt ut opprør mellom rivaliserende gjengmedlemmer.

Denne saken handler om:

Det ble tirsdag meldt at 13 var døde, og åtte kritisk skadd. Onsdag bekrefter talsmannen for sikkerhetsmyndighetene i Nuevo Leon, Aldo Fasci, at tre av dem døde som følge av skadene.

Fasci sier opprøret fant sted i fengselet i byen Cadereyta. Sikkerhetsstyrker ble sendt til stedet for å få satt en stopper for urolighetene som oppsto mellom rivaliserende gjengmedlemmer.

Husker du? 52 fanger på rømmen i Brasil i januar

Ifølge Fasci tok de innsatte fengselsbetjentene som gisler, banket dem opp og truet med å kaste dem ned fra fengselstaket.

Politiet rykket inn for å prøve å forhandle med de over 150 innsatte, men ble angrepet med metallgjenstander. Sikkerhetsstyrkene fikk deretter frie tøyler til å bruke alle midler for å få kontroll over situasjonen.

I fjor: Farlige fanger rømte fra fengsel i Mexico

Talsmannen sier det er ikke er kjent hvor mange som ble skutt og drept av styrkene.

Fengselet ligger i utkanten av byen Monterrey nordøst i landet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks