Hovedinnhold

Melatonin mot søvnproblemer

Er du over 50 og ligger våken om natta? Prøv melatonin! Små doser av dette hormonet kan nemlig hjelpe middelaldrende og eldre som har søvnproblemer, ifølge forskere i Boston.
Mennesker med aldersrelatert søvnløshet som tok melatonin-tabletter sov mye bedre, melder et forskerteam fra Massachusetts Teknologiske Institutt (MTI).

- Ettersom du blir eldre minker mengden melatonin som kroppen naturlig utskiller og følgelig øker problemene med å sove, sier doktor Richard Wurtman som forsker på melatonin.

- Jeg ser at melatonin kan være svært nyttig, spesielt for de som ikke utskiller nok av dette stoffet på en naturlig måte, sier han.

Irina Zhdanova som er forsker ved MIT testet 30 personer over 50 år, noen av med aldersrelaterte søvnproblemer.

Hun ga testpersonene melatonin i varierende mengder - noen av dem fikk narretablett - en halv time før de gikk til sengs.

De som fikk den største dosen - 0.3mg - sov mye bedre enn de som fikk mindre eller ingenting.

- Vi håper at vår forskning vil kunne hjelpe mennesker til å unngå potensielle bivirkninger av melatonin-behandling på kort og lang sikt og finne fram til de som har fordeler av melatoninsupplement, sier Irina Zhdanova til Reuters.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks