Hovedinnhold

Mann angivelig stoppet med sprengstoff på svensk flyplass - nå er han løslatt

<p/>
<p>PÅGRIPES: Her blir personen som ble stoppet pågrepet av svensk politi.</p>

PÅGRIPES: Her blir personen som ble stoppet pågrepet av svensk politi.

Foto: Aftonbladet
Mannen i 20-årene som ifølge Aftonbladet ble stoppet på flyplassen Landvetter utenfor Göteborg med sprengstoff-typen TATP, er løslatt.

I morgentimene torsdag ble en mann stoppet i sikkerhetskontrollen på flyplassen Landvetter utenfor Göteborg etter funn av en mistenkelig gjenstand.

Aftonbladet meldte fredag formiddag at mannen hadde på seg sprengstoffet TATP på flyplassen. Sprengstoffet har tilnavnet «Satans mor» fordi det kan detoneres lett. Politiet ville ikke kommentere avisens opplysninger på det tidspunktet.

Fredag ettermiddag opplyser svensk politi i en pressemelding at mannen er løslatt og ikke lenger mistenkt for noe kriminelt.

– Analyser av den mistenkelige gjenstanden er blitt gjennomført i løpet av dagen, og mannen er ikke lenger mistenkt for lovbrudd, skriver politiet.

Husker du? Selvmordsangrep i Stockolm i 2010

<p/> <p>KONTROLL: Dette skal være sikkerhetskontrollen der mannen ble stoppet.</p>

KONTROLL: Dette skal være sikkerhetskontrollen der mannen ble stoppet.

Foto: Aftonbladet

En anonym kilde hevdet overfor Aftonbladet at mannen hadde med seg flere pakker med sprengstoffet.

Deler av avgangshallen på flyplassen ble sperret på torsdag. Gjenstanden ble undersøkt av politiet og deretter fraktet bort.

Det var et av sikkerhetskontrollens instrumenter som plukket opp en mulig farlig gjenstand.

Terror i Sverige i april: VG-spesial om lastebilangrepet

Sprengstoffet Aftonbladet meldte at mannen hadde med på flyplassen, er for øvrig det samme spansk politi fant i et hus tilknyttet Barcelona-angriperne, som sto bak terrorangrepet i august. TATP har ifølge NTB blitt brukt i flere IS-angrep.

Mannen, som er i 20-årene, ble pågrepet og avhørt, siktet for såkalt allmennfarlig ødeleggelse.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks