Hovedinnhold

To drept i turistanlegg i Mali

<p>I FYR: Røyk og flammer stiger opp fra svømmebassenget på turistresorten Campement Kangaba nær den maliske hovedstaden Bamako. Foto: AP</p>

I FYR: Røyk og flammer stiger opp fra svømmebassenget på turistresorten Campement Kangaba nær den maliske hovedstaden Bamako. Foto: AP

Jihadister har drept to personer ved et hotellanlegg i utkanten av Malis hovedstad Bamako.

Denne saken handler om:

– Det er et jihadist-angrep. Malisiske sikkerhetsstyrker har frigjort rundt 20 gisler, sier Malis sikkerhetsminster Salig Traore, melder AFP.

Sikkerhetsdepartementet melder at to er drept i angrepet mot et luksushotell i utkanten av Bamako. Det er NTB som melder dette. Antall mennesker som er rammet, er foreløpig uklart, melder AP.

Minst én bygning brenner, og innbyggerne i nærheten kunne høre lyden av skudd.

– Antatte jihadister angriper Kangaba-hotellet, sier en talsperson for Malis sikkerhetsdepartement.

– Jeg hørte skudd fra anlegget og så mennesker som løp ut derfra, sier Modibo Diarra, som bor i nærheten.

Maliske spesialsoldater, franske antiterrorstyrker og FN-styrker har omringet stedet, og gjennomfører en aksjon. Det pågående angrepet finner sted på Le Campement resort i Dougourakoro, øst for hovedstaden Bamako, i den tidligere franske kolonien. Stedet skal være mye brukt av vestlige besøkende.

En representant for FN-styrkene sier at representanter fra de franske styrkene i Mali, EU og FN var på hotellet denne helgen. Ifølge AP har det franske utenriksdepartemenetet ikke villet bekrefte om det var franske borgere i turistanlegget.

Dyster fortid

Tidligere i kveld ble det meldt at røyk steg opp fra stedet, og innbyggerne i nærheten kunne høre lyden av skudd. Hendelsen bekreftes både av vitner og AFPs journalist på stedet.

Mali har tidligere vært åsted for en rekke angrep fra islamistiske ekstremister, blant annet rettet mot FN-styrken MINUSMA. I november 2015 ble minst 27 personer drept da væpnede islamister tok 170 gisler på Radisson Blu-hotellet i hovedstaden. Unntakstilstanden som da ble innført ble forlenget i ytterligere seks måneder i april.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks