Hovedinnhold

- Han skulle lage mange store problemer for verden

(VG Nett) Vennen til flykapreren fra asylmottaket på Voss er i sjokk etter nyheten at om flykapringen.

Denne saken handler om:

Senest onsdag formiddag snakket bestevennen Osman Arikan med flykapreren som truet med å sprenge en bombe om bord på flyet til Istanbul fra Oslo onsdag kveld.

OVERMANNET: Her blir kapreren fraktet bort av tyrkisk politi. Foto:
OVERMANNET: Her blir kapreren fraktet bort av tyrkisk politi. Foto:

- Han har flere ganger sagt at han skulle lage mange store problemer for verden, men jeg sa at han måtte roe seg ned og oppføre seg skikkelig så lenge han var her i landet, forteller hans bestevenn på Voss, Osman Arikan i et intervju med Avisa Hordaland.

Vennen er i sjokk etter nyheten om at kameraten sto bak.

- At han skulle finne på noe sånt som dette, hadde jeg aldri trodd, sier Arikan.

Flykapreren: - Lagt ned av norsk helt
VGTV: Slik skjedde kapringsdramaet

Ville hjem fortest mulig

Mannen som skrek, var en kurdisk tyrker som har bodd på Voss siden 2008. Romerike politidistrikt bekrefter at mannen var på vei tilbake til Tyrkia i forbindelse med en frivillig retur etter at han fikk avslag på asylsøknaden sin sent i fjor høst.

De siste årene har han bodd blant annet på Voss statlige mottak, samt i et hus på Gjernes. Etter det VG Nett kjenner til, skal mannen selv ha henvendt seg til mottaket og sagt at han ønsket å reise hjem frivillig.

Mannen skal på dette tidspunktet ikke ha uttrykt noen motvilje mot å reise tilbake til hjemlandet sitt. Ifølge UDI skal mannen tvert imot ha forsøkt å fremskynde returdatoen for å komme seg hjem fortest mulig.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks