Hovedinnhold

Fly krasjet med bil

SMADRET: Det er så godt som ingenting igjen av cockpiten på småflyet. Foto: Essex County Fire and Rescue Service
SMADRET: Det er så godt som ingenting igjen av cockpiten på småflyet. Foto: Essex County Fire and Rescue Service
(VG Nett) Bilføreren og en passasjer slapp unna med skrekken da småflyet krasjet rett inn i Volvoen. Like heldig var ikke piloten, som ble alvorlig skadet.

Denne saken handler om:

Det var søndag ettermiddag ulykken inntraff ved North Weald Airfield i Essex i England. Ifølge en brannmann som kom til åstedet har vitner forklart at flyet først forsøkte å lande, men tok umiddelbart av igjen, før det gjorde et nytt landingsforsøk.

- Flyet smalt rett inn i baken på en splitter ny Volvo med to personer som var på vei bort fra flyplassområdet, sier brannmannen til Essex County Fire & Rescue Services nettsted, ifølge tv2nyhetene.no.

- Flyet fikk trøbbel da det skulle lande. De to karene i Volvoen kunne se i speilet at flyet var på vei mot dem. De hoppet ut og fikk hjulpet piloten ut av flyet, forklarer Steve Breckfeld, som er brannmann ved flyplassen, ifølge Daily Mail.

At de fikk ham ut raskt kan ha reddet livet hans. Det oppstod brann like etter kollisjonen, men denne ble raskt slukket av brannmannskaper som var på flyplassen da ulykken inntraff.

Piloten måtte likevel fraktes til sykehus med skader både i ansiktet, ryggen og leggen. Tilstanden beskrives som alvorlig, men stabil. Han var ved bevissthet da sykebilen fraktet ham bort.

Flyet ble totalvrak i styrten. Også bilen fikk store skader.

Det er uklart hva som gjorde at flyet fikk trøbbel under landingen. Ifølge politiet har man ikke avklart om det var tekniske problemer med flyet, eller en menneskelig svikt.
På grunn av bilracet som skulle gå av stabelen var flyplassens hovedrullebane stengt.

BRANNMANNSKAPER: Tilfeldighetene gjorde at en brannbil raskt kom til ulykkesstedet. Foto: Essex County Fire and Rescue Service
BRANNMANNSKAPER: Tilfeldighetene gjorde at en brannbil raskt kom til ulykkesstedet. Foto: Essex County Fire and Rescue Service

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks