Hovedinnhold

Terrormistenkt skutt åtte ganger

HEDRER AVDØDE: En mengde blomster er lagt ned på stedet hvor Jean Charles de Menezes (27) ble drept av politiet. Foto: EPA
HEDRER AVDØDE: En mengde blomster er lagt ned på stedet hvor Jean Charles de Menezes (27) ble drept av politiet. Foto: EPA
(VG Nett) Antiterror-politi avfyrte åtte skudd mot hodet til den brasilianske elektrikeren Jean Charles de Menezes (27), og drepte ham ved en feiltakelse.

Denne saken handler om:Øyenvitner har tidligere fortalte at det ble skutt fem ganger, men i dag bekreftet den uavhengige politiklagekommisjonen (IPCC) at Menezes ble truffet av åtte skudd.

Ifølge BBC hadde studentvisumet til brasilianeren gått ut, og at han i tillegg jobbet mer enn tiltatt. Det var trolig grunnen til at han ikke stoppet da politimennene ropte på ham.

TRUFFET AV ÅTTE SKUDD: Jean Charles de Menezes (27) ble drept av politiet ved en feiltakelse. Foto: EPA
TRUFFET AV ÅTTE SKUDD: Jean Charles de Menezes (27) ble drept av politiet ved en feiltakelse. Foto: EPA


Truffet av åtte skudd

De bevæpnede tjenestemennene, som fulgte etter elektrikeren fra en bolig de hadde under oppsikt etter terrorangrepene, mistenkte Menezes for å være en ny selvmordsbomber og reagerte resolutt da han var i ferd med å gå inn på en T-banevogn på Stockwell stasjon.

To betjenter skal ha kastet seg over Menezes på den overfylte perrongen, før de ropte at folk måtte komme seg unna. Etterpå ble det avfyrt åtte skudd mot hodet på den uskyldige mannen.

Politiet hadde på forhånd fått beskjed om å skyte for å drepe, dersom de kom i situasjoner hvor de mistenkte at nye selvmordsbombere var i ferd med å aksjonere. Til tross for at politiet tok feil denne gangen, og drepte en uskyldig person, gikk statsminister Tony Blair langt i å forsvare politimennene .

Trur med søksmål

- Vi må også forstå at politiet gjør jobben sin under svært vanskelige omstendigheter, og jeg tror det er viktig å gi dem full støtte, sa Blair.

Statslederen beklaget at en uskyldig mann ble drept i dette tilfellet.

Familien til Menezes truer nå med søksmål.

- De må betale for dette på mange måter. Hvis det ikke skjer noe, så kommer de til å drepe mange mennesker. Når de drepte fetteren min, så kan de ta livet av hvem som helst, mente søskenbarnet Alex Pereira.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks