Hovedinnhold

Livsvarig fengsel for drap på abortlege

DØMT: 52 år gamle Scott Roeder. Foto: Reuters
DØMT: 52 år gamle Scott Roeder. Foto: Reuters
En amerikansk abortmotstander er dømt til livsvarig fengsel for drapet på en abortlege i Wichita i Kansas.

52 år gamle Scott Roeder innrømmet under rettssaken å ha spanet på abortlegen George Tiller i flere måneder, før han slo til og skjøt og drepte ham under en søndagsgudstjeneste i mai i fjor.

Tiller var kjent for å å utføre aborter senere i svangerskapet enn de fleste amerikanske leger, og for dette ble han bokstavelig talt en skyteskive for abortmotstandere.

Wichita-legen var blitt skutt og overfalt flere ganger tidligere, og han fikk ofte huset sitt omringet av abortmotstandere.

- Han respekterte og stolte på kvinners rett til å fatte sine egne beslutninger. Det var dette han levde for. Han ga sitt liv for kvinners rettigheter, sa Tiller-familiens advokat Lee Thompson etter domsavsigelsen.

Roeder ble dømt til livsvarig fengsel for drapet på Tiller, og kan tidligst søke om prøveløslatelse når han har sonet 50 år av straffen. Da er han i så fall 102 år gammel.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks