Hovedinnhold

- Charles Taylor ansvarlig for drap, voldtekter og slavehold

Forsvarte seg i Haag mandag

TILTALT EKS-PRESIDENT: Liberias tidligere president Charles Taylor på plass i rettslokalet i Spesialdomstolen i Sierra Leone. Han er tiltalt for krigsforbrytelser. Foto: AFP Foto: Foto:
TILTALT EKS-PRESIDENT: Liberias tidligere president Charles Taylor på plass i rettslokalet i Spesialdomstolen i Sierra Leone. Han er tiltalt for krigsforbrytelser. Foto: AFP Foto: Foto:
Liberias tidligere president Charles Taylor ble fremstilt som en fredsmekler under mandagens rettsmøte i Spesialdomstolen for Sierra Leone.

Denne saken handler om:

Taylor er tiltalt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. Han sier seg ikke skyldig etter tiltalen.

- Taylor var ikke noen afrikansk Napoleon som ville legge hele regionen under seg. Han hadde en rolle i konfliktens frontlinje, men som fredsmekler, sa Taylors forsvarsadvokat Courtenay Griffith til retten mandag.

LES OGSÅ: Charles Taylor starter sitt forsvar i Haag.

Som president i Liberia skal Taylor ifølge tiltalen ha støttet geriljagruppen Revolutionary United Front (RUF) i borgerkrigen i Sierra Leone mellom 1991 og 2001.

Det er anslått at 500.000 mennesker ble drept i borgerkrigen, og ifølge tiltalen er Taylor ansvarlig for drap, voldtekter, bruk av barnesoldater, slavehold og plyndringer som ble utført under hans ledelse.

Siden januar 2007 har aktoratet i den FN-støttede domstolen i Haag ført 91 vitner. Taylor er den første afrikanske statslederen som blir stilt for en internasjonal domstol.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks