Hovedinnhold

Fant libanesisk halvbror på Facebook

ENDELIG: De to brødrene har levd hele livet hver for seg, i Norge og Libanon. Nå har de endelig funnet hverandre, etter ti år med leting. Foto: Privat
ENDELIG: De to brødrene har levd hele livet hver for seg, i Norge og Libanon. Nå har de endelig funnet hverandre, etter ti år med leting. Foto: Privat
(VG Nett) John Fredrik prøvde i 10 år å finne sin halvbror i Libanon. Broren jobber i Tripoli, hvor situasjonen er spent. Nå har de endelig funnet hverandre - på Facebook!

Denne saken handler om:

Brødrene John Fredrik og Salem har aldri møtt hverandre. De har samme norske far, men Salem har vokst opp med sin libanesiske mor i Libanon.

Etter 25 år i hvert sitt land, har de to guttene endelig greid å spore hverandre opp. Letingen virket endeløs og full av skuffelser, helt til de fant hverandre på Facebook for to uker siden.

- Jeg fant ut at han hadde prøvd å finne meg, og i 10 år
har jeg forsøkt å få kontakt med ham. Jeg prøvde å ta kontakt
med ambassaden i Beirut, Frelsesarmeen og mye annet, sier en lykkelig John Fredrik til VG Nett.

Facebook

Etter alle årene med skuffelser, prøvde han enda en gang å spore opp halvbroren sin - på Facebook. Og plutselig dukket etternavnet opp.

- Jeg tror du er min halvbror, skrev John Fredrik til Salem, som befinner seg i urolige Tripoli. Senere skrev han igjen, og da var han ikke i tvil om at han hadde funnet broren.

Svaret fra Libanon kom, og det var en svært emosjonell stund for brødrene.

- Du er broren min!

- Jeg er målløs, jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Siden jeg var ni år gammel har jeg prøvd å finne deg. Mamma fortalte historier om deg, og du skulle jo til Libanon så vi kunne vokse opp sammen, skrev Salem tilbake.

Helt siden han begynte å bruke internett, har han lett etter sin norske bror. Men det var først gjennom nettfenomentet Facebook at de fant hverandre.

Moren til John Fredrik forstår de to brødrene:

- Jeg skjønner godt at de ungene gjerne vil ha kontakt med hverandre. Jeg tror sønnen min trenger det, sier moren til VG Nett.

Jobber i Tripoli

Salem jobber på en restaurant i nærheten av Tripoli, og de har fått merke de siste dagenes bombing og konflikter.

Gjestetilstrømingen til restauranten bremset helt da bombene regnet over flyktningleiren Nahr al-Bared, og nå er den libanesiske broren på et sted utenfor Tripoli.

- De begynner å bli vant til disse tingene. Men jeg blåser i om det er uroligheter der. Jeg ønsker bare å få reist ned og endelig møte broren mim Salem, sier John Fredrik.

De to planlegger et møte i Libanon i juli.

- Jeg savner deg, skriver Salem på John Fredriks Facebook-profil.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks