Hovedinnhold

Sogn og Fjordane KrF vil ha Hareide

NY PARTILEDER? Knut Arild Hareide seiler opp som favoritt til å ta over ledervervet i KrF. Foto: Line Møller/VG
NY PARTILEDER? Knut Arild Hareide seiler opp som favoritt til å ta over ledervervet i KrF. Foto: Line Møller/VG
Sogn og Fjordane Kristelig Folkeparti vil ha Knut Arild Hareide som Dagfinn Høybråtens etterfølger som partileder.

Denne saken handler om:

Fylkesrådsmøtet i Førde lørdag vedtok å foreslå at valgkomiteen går inn for Hareide. Fylkeslaget slutter seg til fylkeslagene i Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Aust-Agder og Troms.

Etter at ingen av de to nåværende nestlederne, Dagrun Eriksen og Inger Lise Hansen, vil ta opp kampen om ledervervet, ser det ut til at Hareide er alene på valen. Han vil imidlertid vente på svarene fra alle fylkeslagene før han sier ja til valgkomiteen, noe som etter alt å dømme ikke vil skje før i desember.

De to nestlederne er imidlertid ikke uvillige til å fortsette i sine nåværende verv, men de er ikke sikre på å bli gjenvalgt. Flere har gitt uttrykk for at hele den nåværende toppledelsen bør gå av. Det er også kommet ønsker om at noen fra den konservative fløyen av partiet må komme inn i ledelsen som skal velges på landsmøtet i månedsskiftet april/mai neste år.

Enkelte ønsker å gjøre KrF til et parti etter kristendemokratisk europeisk modell, mens andre fortsatt ønsker at partiet skal stå på en tydelig kristen grunn med en kristen formålsparagraf.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks