Hovedinnhold

Moussaoui ett steg nærmere dødsstraff

(VG Nett) I rettssaken mot den eneste tiltalte etter 11/9-angrepene har juryen funnet at mannen er skyldig i at minst én person døde under angrepene. Det betyr at han kan dømmes til døden i fase to av rettssaken.

Denne saken handler om:

INNRØMMET SKYLD: Zacarias Moussaoui har i løpet av rettssaken innrømmet at han skulle styrte et fly inn i Det hvite hus. Han ble imidlertid arrestert i forkant av 11. september, og terrorplanen ble dermed ikke gjennomført. Foto: AP
INNRØMMET SKYLD: Zacarias Moussaoui har i løpet av rettssaken innrømmet at han skulle styrte et fly inn i Det hvite hus. Han ble imidlertid arrestert i forkant av 11. september, og terrorplanen ble dermed ikke gjennomført. Foto: AP
Juryen på ni menn og tre kvinner har siden forrige onsdag vurdert om fransk-marokkanske Zacharias Moussaoui (37) kan sies å være ansvarlig for at minst én person døde 11. september 2001.

Det fant de i kveld enstemmig at han er.

Deltok ikke

Fransk-marokkaneren deltok ikke selv i angrepene. Han ble arrestert tre uker tidligere i Minnesota for brudd på immigrasjonsloven og satt fortsatt fengslet 11. september. Likevel er han nå funnet skyldig i medvirkning.

I fase to av rettssaken, som starter nå, skal ytterligere 40 personer vitne mot Moussaoui, som ifølge CNN nå vil ha store problemer med å unnslippe dødsstraff.

Må bevise omfanget

Aktoratet har tidligere argumentert for at mannen fortjener å dø fordi han ikke sa noe om al-Qaidas planer da han ble arrestert. De mener han kunne avverget terrorangrepene mot World Trade Center og Pentagon som tok livet av nærmere 3000 mennesker.

Nå blir påtalemyndighetenes oppgave å bevise omfanget av angrepene. Blant de som skal vitne i saken er ofre for katastrofen og deres familie.

Innrømmet deltakelse

Moussaoui innrømmet i fjor å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepene 11. september. Han har også fortalt at han var ment å fly et femte fly med Det hvite hus som mål.

Rettssaken er blitt ført i en domstol i Alexandria i delstaten Virginia.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks