Hovedinnhold

Kan ha bombemannen på video

MERCEDES: Det var denne bilen som var utstyrt med en bombe midt i London sentrum natt til fredag. Foto: Reuters
MERCEDES: Det var denne bilen som var utstyrt med en bombe midt i London sentrum natt til fredag. Foto: Reuters
(VG Nett) Et overvåkningskamera kan ha fanget opp bilder av mannen som er mistenkt for å ha plassert bilbomber i London på fredag.

Denne saken handler om:

Ifølge den amerikanske TV-stasjonen ABC har britisk politi derfor et krystallklart bilde av den hovedmistenkte. Dette er imidlertid ikke bekreftet av det britiske terrorpolitiet.

Mannen som angivelig er på videoopptaket skal ha klare likehetstrekk med en mann som står nær Dhiren Barot. En fengslet militant islamist med bånd til al-Qaida. Barot har tidligere blitt anklaget for å ha planlagt terroraksjoner mot sivile med bilbomber.

Dagen etter bilbombene har politiet i London trappet opp sikkerheten. Det er flere patruljer ute i gatene og på store arrangementer vil det være politi til stede. Nå sitter politiet og ser gjennom timevis med videopptak fra overvåkningskameraer i håp om å finne bombemannen, skriver BBC.

Avverget

Det var i går to store terrorforsøk ble avverget, da det ble funnet to bilbomber i London sentrum.

Den første bomben ble funnet ved Haymarket i en Mercedes og inneholdt store mengder bensin, spiker og gass. For at bomben skulle gjøre mest mulig skade, var det festet en stor mengde spiker rundt bensin- og gasskanner, sier politiet.

Bombe nummer to ble funnet i en bil som sto parkert i nærheten av der den første bomben ble funnet, men som senere hadde blitt tauet vekk.

- Det er helt klart en sammenheng mellom bilbombene, sa lederen av Londons antiterrorpoliti, Peter Clarke, på en pressekonferanse fredag kveld.

Advarsel

Britisk politi skal ha blitt advart mot mulige terroraksjoner rettet mot nattklubber for to uker siden, og bare timer før fredagens kraftige bilbomber ble funnet, ble det advart mot en forestående terroraksjon på en kjent islamistisk nettside, skriver NTB.

- Ved Allah, fryd dere, London vil bli bombet, lød beskjeden på nettsida El Hesbah som var postet av en regelmessig bidragsyter som kaller seg Abu Osama al-Hazeen.

Peter Nesser, som er forsker ved TERRA-prosjektet ved Forsvarets forskningsinstitutt i Norge, kaller dette nettstedet for en viktig møteplass for militante grupper og deres sympatisører.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks