Hovedinnhold

Norge vil ha dialog med bin Laden

PÅ FRIFOT: Etter sju års jakt, er Osama bin Laden fortsatt på frifot. Men CIA har ingen planer om å gi opp. Foto: AP
PÅ FRIFOT: Etter sju års jakt, er Osama bin Laden fortsatt på frifot. Men CIA har ingen planer om å gi opp. Foto: AP
Både Norge og Sveits vil ha dialog med Osama bin Laden.

Denne saken handler om:

Tirsdag gikk den sveitsiske utenriksministeren Micheline Calmy-Rey ut og tok til orde for dialog med Osama bin Laden, skriver Dagsavisen.

Hun er den første utenriksministeren i et demokratisk land som kan tenke seg en direkte dialog med Bin Laden. Sveits har ikke noen alternativer til dialog, mener utenriksminister Calmy-Rey.

- Vi har ingen militærstyrke. Vi har ikke annet enn ordenes makt for å influere andre stater, eller for å påvirke beslutninger i multilaterale fora.

Raymond Johansen stiller seg ikke avvisende, men har imidlertid ingen illusjoner om at bin Laden vil sette seg til forhandlingsbordet.

- Jeg tror ikke Osama bin Laden og kreftene rundt al-Qaida ønsker dialog. De ønsker snarere å ta livet av de vantro. Men president Hamid Karzai har på sikt tatt til orde for forsoning mellom de ulike gruppene i Afghanistan, og det støtter vi. Engasjement- og dialoglinjen har mye for seg, sier statssekretæren.

Johansen understreker at samtale ikke betyr at man ikke opptrer med fasthet.

- Forhandlinger er ikke det samme som unnfallenhet, sier han.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks