Hovedinnhold

Margaret Thatchers diett: Spinat, whisky og 28 egg i uken

(VG Nett) «Jernkvinnen» Margaret Thatcher gikk på en usedvanlig proteinfylt diett før valget i 1979.

Denne saken handler om:

EKSTREM DIETT: Storbritannias tidligere statsminister Margareth Thatcher, gikk på en ekstrem diett før valget i 1979. Foto: AFP
EKSTREM DIETT: Storbritannias tidligere statsminister Margareth Thatcher, gikk på en ekstrem diett før valget i 1979. Foto: AFP

Som regel er det spisevanene til supermodeller og skuespillere som vekker oppsikt i avisspaltene. Men nå har også dietten til tidligere statsminister i Storbritannia Margaret Thatcher fått sin dose oppmerksomhet.

LES OGSÅ:Stjerner på diett

Tusenvis av "jernkvinnens" papirer er nettopp offentliggjort, og noe av det som har vekket størst oppsikt i Storbritannia er den ekstreme dietten hun skal ha gått på før valget i 1979. Ifølge papirene skulle den hjelpe Thatcher å gå ned 9 kilo på to uker, skriver Sky News.

28 egg i uken

Planen er detaljert og viser hva hun har lov til å spise på de forskjellige dagene i uken. Til sammen skulle hun spise 28 egg i uken, kaffe eller te hver dag, litt kjøtt og mye grønnsaker. Det aller meste av alkohol var forbudt i dietten, men hun fikk lov til å drikke whisky, men bare samtidig som hun spiste kjøtt.

LES OGSÅ: Mariah:- Aldri på diett

- Det må ha vært for å komme i form til hun skulle foran kamera, sier Chris Collins i The Margaret Thatcher Foundation til Sky News og legger til:

- Hun tenkte sikkert; de kameraene kommer til å være rettet mot meg hele tiden, jeg må gå ned i vekt.

Ifølge Collins hadde imidlertid Thatcher, som nå er 84 år gammel, ingen problemer med vekten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks