Hovedinnhold

Politisjefen i Manchester: Gjerningsmannen var en del av et nettverk

Fire personer er så langt pågrepet etter mandagens terrorangrep.

Denne saken handler om:

– Vi er sikre på at vi har snakket med familiene til alle som døde i mandagens angrep. De blir støttet av kompetente folk. Jeg kan dessverre bekrefte at en av de drepte er en politibetjent, men av hensyn til familiens ønsker, vil jeg ikke gi ytterligere kommentarer, sier politisjefen i Manchester, Ian Hopkins, på en pressebrif onsdag ettermiddag.

Mandag kveld mistet 22 personer livet og 59 skadet som følge et selvmordsangrep like etter en konsert med popartisten Ariana Grande i Manchester Arena.

Les også: Åtte år gamle Saffie døde i angrepet

Fire personer pågrepet

I ettermiddag gjennomførte politiet en kontrollert eksplosjon på en adresse i Manchester. De er nå på adressen og ransaker stedet, sier Hopkins.

– Det samlede antallet pågrepne er fire, sier han.

Tre personer ble pågrepet onsdag, og en person tirsdag.

Politiet har tidligere bekreftet at den mistenkte gjerningsmannen er 22 år gamle Salman Abedi. BBC meldte tidligere i dag at Manchester-bomben trolig var framstilt av andre enn gjerningsmannen.

Det er foreløpig usikkert om han har vært fremmedkriger i Syria. Ifølge venner og bekjente skal Abedi ha forandret seg etter en tur til foreldrenes hjemland Libya.

Få med deg: – Bomben laget for å gjøre mest mulig skade

Faren tror han er uskyldig

Terrororganisasjonen IS påtok seg i går skylden for angrepet. Abedi er en britisk statsborger født og bosatt i Manchester av libysk opprinnelse.

Faren til hans, Ramadan Abedi, hevder overfor AP at sønnen er uskyldig.

– Vi tror ikke på det å drepe uskyldige. Dette er ikke oss, sier han til nyhetsbyrået på telefon fra Libya.

Naboer har sagt til avisen The Times at Abedi lot skjegget gro, at han hadde begynt å gå med religiøse klær de siste månedene, ba ute i gaten og hengte opp flagg og bannere fra vinduene i huset

Den franske innenriksministeren: – Han ble radikalisert

Tar tid å navngi alle

Politiet vil på grunn av det store antallet ofre bruke fire til fem dager før de er klare til å navngi alle.

– Vi har også snakket med familiene til alle som ble skadet, og gjør alt vi kan for å hjelpe dem, la Hopkins til på onsdagens pressebrif.

Til nå er tolv av de 22 drepte identifisert, blant dem 32-åringen Kelly Brewster, som beskyttet familien sin under terrorangrepet.

Hopkins forteller at det er ikke noe militært personell i gatene i Manchester, som det er ved potensielle terrormål i London.

Fikk du med deg? Tror ikke 22-åringen handlet alene

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks