Hovedinnhold

Vil ha 27 millioner av French og Moland

KREVES ERSTATNING: Joshua French og Tjostolv Moland må betale 4,5 millioner dollar i erstatning for å få forlate kongolesisk fengsel. Foto: Scanpix
KREVES ERSTATNING: Joshua French og Tjostolv Moland må betale 4,5 millioner dollar i erstatning for å få forlate kongolesisk fengsel. Foto: Scanpix
Prislappen for å få Tjostolv Moland og Joshua French utlevert steg fredag ettermiddag til 4,5 millioner dollar

Denne saken handler om:

Summen for at slektningene til den drepte sjåføren Abedi Kasongo skal akseptere en utlevering av Tjostolv Moland og Joshua French, gikk opp fra 3 til 4,5 millioner dollar fredag.

- Tiden for forhandlinger er over, sier advokat François Alauwa Lobela til Aftenposten.no.

Les også:Slik skal Norge få dem hjem igjen

-3 millioner dollar til enken, og så 1,5 millioner dollar til de andre familiemedlemmene. Totalt 4,5 millioner dollar, sier Alauwa Lobela.

Enken etter sjåføren, Bibiche Olendjekem, sier til VG at hun krever 3 millioner, men at hun er villig til å få pengene i avdrag.

Samleside:Les alt om Kongo-saken her!

Torsdag ble det kjent at kongolesiske myndigheter er åpne for utlevering av de drapsdømte nordmennene om sjåførens pårørende får en økonomisk erstatning de er fornøyd med.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks