Hovedinnhold

Tror på løsning for Moland og French

I KONGO: Tjostolv Moland og Joshua French er fengslet i Kongo. Foto: Kristian Helgesen
I KONGO: Tjostolv Moland og Joshua French er fengslet i Kongo. Foto: Kristian Helgesen
Det nærmer seg en avtale for å få utlevert drapsdømte Tjostolv Moland og Joshua French fra Kongo, tror ambassadør Jon Vea.

Denne saken handler om:

Denne uken har han hatt en rekke møter med flere kongolesiske regjeringsmedlemmer. Møtene har vært konstruktive, og en løsning er innen rekkevidde, ifølge Vea, som er ambassadør i Angola.

- Jeg har større tro på rask overføring enn noen gang. Mitt inntrykk er at vi har kommet enda lenger i å enes om at det er viktig å få en løsning, sier Vea til P4.

I første omgang forsøker norske myndigheter å få overført Moland og French fra fengselet i Kisangani til et fengsel i hovedstaden Kinshasa. Deretter er målet overføring til soning i Norge.

- Signalet er at de vil medvirke til det, sier Vea.

Til tross for en god tone i samtalene, er videre framdrift i saken uviss. Vea advarer mot å ta for mye for gitt før avtalen er i orden.

En viktig utfordring er at lokale myndigheter står sterkt, og ikke nødvendigvis følger opp beslutninger fra sentrale myndigheter.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks