Hovedinnhold

Oberst ettersøkes for massevoldtekt

Myndighetene i Kongo leter aktivt etter en oberst som er anklaget for å stå bak et angrep hvor opptil 170 kvinner er blitt voldtatt.

Denne saken handler om:

- Det er enheter som er utsendt for å fange ham og hans menn, sier talsmann for de kongolesiske myndighetene, Lambert Mende.

- Han er anklaget for voldtekt og plyndring, fortsetter Mende.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger ble nærmere 170 kvinner voldtatt under voldsomme angrep på landsbyene Nyakiele og Abala i Sydkivu-provinsen mellom 10. og 12. juni. Kort tid etter angrepene opplyste myndighetene i området at Kifaru og de omkring 200 soldatene som er under hans kommando, sto bak.

En talsmann for Kongos væpnede styrker FARDC har tidligere benektet at oberst Niragire Kifaru som tidligere sto på opprørernes side, skulle være innblandet i angrepet.

Hæren skal ha kommet i kontakt med Kifaru som sier han er uskyldig.

- Han sier han er redd og at han ikke har gjort noe, sier oberstløytnant i FARDC, Sylvain Ekenge.

Kifaru var tidligere medlem av Mai Mai-militsen som nå er blitt en del av FARDC. Den kongolesiske hæren har overtalt flere tidligere opprørsledere til å bli med i myndighetenes væpnede styrker med løfter om høy militær rang og arbeid til soldatene som er under deres kommando.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks