Hovedinnhold

Moland og French roser UD

ROSER UD: French og Moland Foto: Jørgen Braastad
ROSER UD: French og Moland Foto: Jørgen Braastad
KISANGANI (VG) Joshua French og Tjostolv Moland mener at UD lokalt har gjort en god jobb.

Denne saken handler om:

- Med tanke på mulighetene representantene her har hatt, så har de gjort sitt beste. Vi blir holdt til fange av en nasjon, og blir konstant utsatt for brudd på menneskerettighetene. Vi har skjønt at situasjonen er vanskelig for representantene her, sier de to fangene til VG.

Samleside:Følg Kongo-dramaet her!

De vil ikke slutte seg til rekken av kjente forsvarsadvokater og juseksperter som i gårsdagens VG refset norske myndigheters håndtering av saken.

- UD glemme ikke oss

De tiltalte nordmennene oppfatter det likevel som risikabelt at UD ikke er til stede i Kisangani helgen før en mulig dødsdom.

- I en situasjon hvor det gang på gang har vist seg at løfter fra høyeste hold ikke betyr noe i denne provinsen, synes vi det er unødvendig at vi blir overlatt alene.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Faksimile
Foto: Faksimile

De er derimot ikke redde for å bli glemt av Norge.

- Media kommer og går, men jeg tror ikke UD glemmer oss, sier French.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks