Hovedinnhold

- Kongo-rettssaken starter 10. mai

NY RETTSSAK: Dommen mot Joshua French og Tjostolv Moland er opphevet. Nå venter ny rettssak i Kisangani. Foto: Tor-Hartvig Bondø
NY RETTSSAK: Dommen mot Joshua French og Tjostolv Moland er opphevet. Nå venter ny rettssak i Kisangani. Foto: Tor-Hartvig Bondø
(VG Nett) Den nye rettssaken mot Tjostolv Moland og Joshua French kommer igang 10. mai.

Denne saken handler om:

Det melder VG Netts medarbeider i Kongo, Adolphe Mbikay.

Denne gangen blir høyesterettsdommerne fløyet opp fra Kinshasa til Kisangani der rettssaken skal holdes.

Les også:UD tror på snarlig Kongo-rettssak

Den militære høyesteretten i Kinshasa underkjente dødsdommene mot Tjostolv Moland og Joshua French tidligere denne måneden. Høyesterett avviste dommene fra den militære domstolen i Kisangani på grunn av saksbehandlingsfeil i de første rundene.

Les også:UD reiste for over én million kroner i Kongo-saken

Både Tjostolv Moland, Joshua French og de to medpassasjerene som har vitnet mot nordmennene skal forklare seg på nytt, og det vil bli åpnet for ny etterforskning.

Samleside:VG Nett skriver om Kongo

Furuholmen: - Ikke overrasket

De to nordmennenes norske forsvarer, Morten Furuholmen, var ikke overrasket over høyesteretts avgjørelse om å avvise dommene.

- Slik jeg har forstått det starter ikke saken helt på scratch nå, men de domfelte får en ny sjanse til å prøve dommen fra tingretten. De får starte med blanke ark, sa Furuholmen etter at han ble kjent med avgjørelsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks