Hovedinnhold

Kongo-enken kan miste huset til sin egen advokat

RYSTET: Marerittet slutter ikke for Kongo-enken Bibiche Olendjeke som nå kan miste ett av husene Foto: Kristian Helgesen, VG Foto:
RYSTET: Marerittet slutter ikke for Kongo-enken Bibiche Olendjeke som nå kan miste ett av husene Foto: Kristian Helgesen, VG Foto:
Idag faller dommen som avgjør om Kongo-enken Bibiche Olendjeke må gi fra seg det ene huset til sin egen advokat.

Denne saken handler om:

Etter det VG har fått opplyst har det de siste dagene foregått en sivil rettsak mot Kongo-enken Bibiche Olendjeke.

- Jeg er rystet

Idag blir det angivelig avgjort om hennes tidligere advokat François Alauwa Lobela får deler av erstatningen hun er tilkjent av Joshua French og Tjostolv Moland.

- Jeg er rystet over å bli trukket for retten på denne måten. Jeg forsøker å starte et nytt liv med sykepleierutdanning, sier Bibiche via VGs tolk i Kisangani.

Advokat Lobela har ligget i krig mot den unge enken helt siden det ble klart at Rune Edvardsen og Dina-stiftelsen inngikk en privat erstatningsavtale med henne før jul. Lobela er rasende fordi han ikke fikk noe av kaken av den private erstatningen som blant annet besto av to hus.

Nå krever han å få det ene huset og 30 prosent av eventuelle kontanter hun får etter oppgjøret med Joshua French og Tjostolv Moland.

Gjemt i bankboks

Daglig leder i Troens bevis, Rune Edvardsen, har nylig kommet hjem fra Kongo.

- Dette er en advokat som har gått mot sin egen klients ønske for å få penger selv. Han har tidligere blant annet forsøkt å skaffe seg ett av husene, sier Edvardsen.

Han tror ikke advokaten vil bli tilkjent noe av erstatningen.

- Jeg vet selvsagt ikke utfallet, men jeg ser ikke helt hvordan han skal bli tilkjent penger så lenge hun ikke har skjøtet i egne hender.

Edvardsen sier at husene er overført på enken.

- Men det er jeg som sitter på originalskjøtet, og det er i en privat bankboks. Det beholder vi til saken er avklart, sier Edvardsen til VG.

- Falsk pastor

VG har ikke lyktes med å få kontakt med Lobela, men han har tidligere rast i VG mot at han ikke har fått betalt.

- Vi hadde en avtale med dem om at vi skulle ha 25 prosent av kompensasjonen hun ble tilkjent. Isteden går enken bak vår rygg og inngår en avtale med en falsk pastor og lar seg avspise med noen brakker. Vi har en rettskraftig dom å forholde oss til. Tror dere nordmenn at vi kongolesiske advokater er idioter?
Bare idioter kan gå med på noe slikt, sa Lobela.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks