Hovedinnhold

Pastoren møtte omstridt ambassadør

Her poserer pastor Helge Fossmo med Israels ambasadør Zvi Mazel i ambassadens representasjonsbolig.

Denne saken handler om:

LES OGSÅ: Vernes av livvakter

Den norskættede pastoren ble invitert fordi menigheten regelmessig ga penger til Israel.

Den israelske ambassadøren skapte store overskrifter i forrige uke da han gikk til angrep på en installasjon på Historiska Museet i Stockholm, som han mente forherliget selvmordsbombere. Pastor Fossmo er sterkt engasjert i Israels sak. Han har både gitt penger og skrevet glødende debattinnlegg, skriver Aftonbladet.

- Det er sikkert at han ville bli fotografert sammen med ambassadøren, omtrent som en kjendis, sier Ulf Cahn i Förenade Israelinsamlingen.

Han har truffet pastoren tidligere og besøkte to ganger menigheten for å snakke om organisasjonen Israelinsamlingen. Pastoren og hans nå drepte kone, Alexandra Fossmo, tok imot Cahn.

- Han virket åpen, men samtidig ettertenksom, og hun var litt tilbakeholden. Men, åh som de var forelsket i hverandre. Et ungt, vakkert par som viste kjærlighet og ofte rørte ved hverandre, det var inntrykket jeg fikk, forteller Cahn til Aftonbladet.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks