Hovedinnhold

Forsker: Knutby-saken bør tas opp på nytt

SONER: Tidligere Knutby-pastor Helge Fossmo soner for tiden en livstidsdom for medvirkning til drap og drapsforsøk. Foto: Scanpix
SONER: Tidligere Knutby-pastor Helge Fossmo soner for tiden en livstidsdom for medvirkning til drap og drapsforsøk. Foto: Scanpix
En svensk forsker mener ny kunnskap gjør det nødvendig å ta opp igjen Knutby-saken.

Denne saken handler om:

Heléne Fossmo hadde hull i hodet og en stor dose smertestillende i blodet. Men Knutby-pastoren Helge Fossmo ble frikjent for mord, skriver det svenske Aftonbladet.

- Hun fikk i seg legemiddelet vaginalt, rektalt eller via en sprøyte, sier Ulf Jonasson, forsker på folkehelsevitenskap.

Jonasson krever at saken mot Knutbypastoren Helge Fossmo nå tas opp igjen. Årsaken er at kunnskapen om det aktuelle legemiddelet har økt.

LES OGSÅ: Knutby-pastoren skrev sex-brev fra cella

- Hadde hun blitt funnet død i dag, som følge av de samme tablettene, ville det blitt en helt annen reaksjon. Da hadde det blitt mye større fokus på dette legemiddelet, sier Jonasson som har studert rettsmedisin i Uppsala.

Jonasson har nå sendt inn en klage til riksadvokaten, hvor han oppfordrer til å ta saken opp på nytt igjen.

Politiet: - En ulykke

Pastoren har i avhør hevdet at han og Heléne var syke desember-dagen for over 10 år siden. Mens han gikk og la seg, tok kona et bad.

LES OGSÅ: Gråtkvalt Knutby-pastor: Heléne var mitt livs kjærlighet

Senere på kvelden skal han ha blitt vekket av en venn som var der for å levere tilbake noen bilnøkler. Sammen med denne vennen skal han deretter ha funnet den livløse kona på badet. Hun var da kun ikledd en nattkjole og lå i badekaret.

Politiet etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall i nesten en måned.

Men obduksjonen viste at kvinnen døde da hun slo hodet i badekarskranen, og saken ble derfor fastslått å være en ulykke og ble henlagt.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks