Hovedinnhold

Knerten-regissør vant filmpris

**Norsk film tok gull i Tsjekkia

HEDRET: Martin Lund har grunn til å smile etter hans film «Mer eller mindre mann» vant hovedpremien på en filmfestival i Tsjekkia. FOTO: Kristian Helgesen
HEDRET: Martin Lund har grunn til å smile etter hans film «Mer eller mindre mann» vant hovedpremien på en filmfestival i Tsjekkia. FOTO: Kristian Helgesen
Martin Lunds film «Mer eller mindre mann» fikk den høyeste utmerkelsen Grand Prix Crystal Award i hovedkonkurransen på den internasjonale filmfestivalen i Karlovy Vary i Tsjekkia i går.

I tillegg til æren vant også filmskaperen en pengepremie på 25.000 dollar, skriver Hollywood Reporter.

«Mer eller mindre mann», eller «The Almost Man» som den kalles i utlandet, handler om en mann i trettiårene (spilt av Henrik Rafaelsen) som sliter med å tilpasse seg et liv som voksen.

Beste mann

Førstepremien i hovedkonkurransen på filmfestivalen var ikke den eneste gode nyheten for teamet bak filmen. I tillegg fikk nemlig hovedrolleinnehaver Rafaelsen prisen for beste mannlige skuespiller for sin innsats i dramakomedien.

Martin Lund har tidligere gjort seg bemerket som regissør av barnefilmen «Knerten gifter seg».

God stemning

Ifølge filmportalen Montages skal visningene av filmen ha vært fullstappet og med god stemning i salen. «Mer eller mindre mann» skal likevel ha fått en blandet mottagelse.

Bransjenettstedet screendaily.com mener filmen er en «underholdende komedie» men kaller den også en «repetitiv opplevelse». The Hollwyood reporters anmelder er mer positiv. Han omtaler filmen som underholdende mye takket vært gode skuespillerprestasjoner.

Dette er for øvrig ikke første gangen norske filmer har gjort det bra på Karlovy Vary-festivalen. «Kunsten å tenke negativt» fikk pris for beste regi da den ble vist her i 2007. I tillegg har både «Reprise» og «Buddy» hatt sine festivalpremierer her.

«Mer eller mindre mann» får norsk kinopremiere 14. september.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks