Hovedinnhold

- Drapstiltalte James Holmes har psykisk sykdom

UNDER RETTSMØTET: 24 år gamle James Holmes under rettsmøtet der han ble tiltalt på 142 punkter for å ha skutt og drept 12 personer og skadet en rekke andre. Foto: RJ Sagosti/AFP
UNDER RETTSMØTET: 24 år gamle James Holmes under rettsmøtet der han ble tiltalt på 142 punkter for å ha skutt og drept 12 personer og skadet en rekke andre. Foto: RJ Sagosti/AFP
Mannen som er tiltalt for tolv drap under en kinoforestilling i USA, har en psykisk sykdom, bekrefter forsvareren hans.

Denne saken handler om:

Under en rettslig høring torsdag hvor drapstiltalte James Holmes selv var til stede, refererte advokaten Daniel King flere ganger til Holmes' psykiske lidelse.

James Holmes ble siktet for 24 tilfeller av overlagt drap da han gikk bevæpnet inn i en kinosal i Colorado og skjøt og drepte 12 mennesker.

Forsvareren sa ikke noe mer konkret om hvilken sykdom det er snakk om, men understreket at klienten hadde forsøkt å få hjelp i forkant av drapene.

Tidligere er det blitt kjent at Holmes fikk behandling av en psykiater som er spesialist på den alvorlige lidelsen schizofreni. Hun fikk angivelig tilsendt en notisblokk fra Holmes med planene for massakren.

Flere uker før skytedramaet sendte psykiateren en advarsel til ledelsen ved universitetet hvor hun jobber og Holmes var student, ifølge amerikanske medier. Årsaken skal ha vært at hun var bekymret for 24-åringens oppførsel.

Tolv mennesker ble drept og 58 skadd i massakren som fant sted under en visning av den siste Batman-filmen i forstaden Aurora utenfor Denver i delstaten Colorado i juli. Holmes ble pågrepet utenfor kinoen og skal ha sagt til politifolkene at han var «Jokeren», en av skurkene i tegneseriene og filmene om Batman.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks