Hovedinnhold

Raser mot nakenbilder av nygifte

NOE FOR STUEVEGGEN?: Det har blitt en trend for unge kinesere å ta naken- og lettkledde bilder av seg selv når de skal gifte seg. Foto: CEN
NOE FOR STUEVEGGEN?: Det har blitt en trend for unge kinesere å ta naken- og lettkledde bilder av seg selv når de skal gifte seg. Foto: CEN
(VG Nett) Bryllupsbilder i Adam og Evas drakt er siste trend for unge kinesere. Nå setter bryllupsfotografene foten ned.

Denne saken handler om:

En handelsorganisasjon for bryllupsfotografer i Shanghai vil ha et forbud mot den lettkledde trenden. De mener at nakenbildene er respektløse overfor ekteskapstradisjonen i Kina, melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi forsvarer ikke slike bryllupsbilder ettersom de strider mot de konservative ekteskapstradisjonene til det kinesiske folk. Ekteskap er hellige seremonier, og vi håper unge mennesker kan vise respekt for det, sier visepresidenten He Lina i handelsorganisasjonen.

I motsetning til i Vesten, blir bryllupsbilder ofte tatt flere måneder i forveien av selve bryllupsseremonien, og vanligvis stiller parene i tradisjonelle kinesiske eller vestlige festklær.

Noen fotostudioer har imidlertid begynt å tilby par en mulighet til å ta portrettbilder enten helt nakne, eller med strategisk plasserte «plagg» som dekker de mest intime delene av kroppene deres.

Advokaten Liu Chunguan forteller at det ikke er ulovlig å ta slike bilder, men hvis man sprer bilder av nakne mennesker, kan man risikere å bli tiltalt for brudd på pornografilovgivningen.

Fans av nakenbildene sier at bildene fanger parenes dype kjærlighet til hverandre.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks