Hovedinnhold

Var på skoletur i Kina:

Over 100 skolebarn og studenter i svineinfluensakarantene i Kina

SPRER SEG: 52 britiske elever og lærere sitter i karantene i Beijing etter at fire elever i reisefølget deres ble smittet av viruset H1N1 under studieoppholdet i Kina. Foto: AFP
SPRER SEG: 52 britiske elever og lærere sitter i karantene i Beijing etter at fire elever i reisefølget deres ble smittet av viruset H1N1 under studieoppholdet i Kina. Foto: AFP
(VG Nett) 52 britiske skolebarn og lærere samt mer enn 50 studenter fra USA sitter i karantene i Beijing.

Denne saken handler om:

De 52 barna og lærerne fra Storbritannia var på besøk i Kina for å studere kinesisk språk og kultur da fire av elevene utviste symptomer på svineinfluensa, skriver Sky News.

Ifølge nyhetsbyrået AP har de fire studentene, som er i 14-15-årsalderen, nå fått diagnosen svineinfluensa og er alle innlagt på sykehus.

Resten av reisefølget deres på 52 personer holdes i karantene på et hotell i den kinesiske hovedstaden.

LES OGSÅ:Frykter 65.000 H1N1-døde i Storbritannia

- Skremmende situasjon

En talsperson for organisasjonen Specialist Schools and Academies Trust, som har arrangert kinareisen på vegne av britiske elever og lærere, sier at alle som er satt i karantene, har hatt direkte kontakt med de fire som er smittet.

- Vi gjør en innsats for at studentene ikke skal føle seg helt isolerte, men situasjonen er åpenbart veldig skremmende for dem, sier han.

NORGE KAN RAMMES SOM ENGLAND:- Flere tusen syke hver dag

Barna har fått tilgang til telefon og mulighet for å kontakte familiene sine.

50 amerikanere i karantene

Samtidig ble også fire amerikanske studenter diagnostisert med viruset, skriver BBC. De fire elevene hadde vært i kontakt med den britiske gruppen i forbindelse med felles undervisning.

Rundt 50 amerikanere skal være i karantene i en skolebygning i Beijing, skriver Sky News.

Kinesiske myndigheter har iverksatt tøffe virkemidler for å kjempe mot den begynnende pandemien, og tiltak som full stopp i import av mexikanske varer har blitt kritisert som overdrevne.

Ifølge AP er det hittil registrert totalt 1537 tilfeller av viruset i Kina, men ingen av tilfellene har vært fatale.

I Storbritannia har så langt 29 personer dødd av viruset, ifølge Sky News.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks