Hovedinnhold

Kinesiske arbeidere reddet fra oversvømt gruve

VELLYKKET AKSJON: Redningsarbeidere er her på vei inn i den oversvømte gruven for å redde ut sine kollegaer. Foto: AP
VELLYKKET AKSJON: Redningsarbeidere er her på vei inn i den oversvømte gruven for å redde ut sine kollegaer. Foto: AP
(VG Nett) Flomulykken i Sechuan-provinsen fikk mandag en lykkelig slutt. 29 uskadede arbeidere ble hentet ut til stor jubel.

Denne saken handler om:

De 29 ble fanget i gruven etter at den ble oversvømt søndag formiddag. 13 av de innesperredes kolleger greide å komme seg ut i tide, mens 22 ble sittende fast. Senere strandet også et redningslag på syv personer.

Myndighetene satt raskt i gang nok en redningsoperasjon. Store mengder vann ble pumpet ut av gruven, og mandag var de gode nyhetene et faktum.

Ingen skadet

Kinesiske TV-stasjoner viser bilder av gruvearbeidere som blir båret ut av minen og fraktet bort i ambulanser - over 24 timer etter at de ble fanget under bakken. TV-bildene viser også jublende redningsarbeidere og landsbyboere - scener som ikke er ulike redningsaksjonen i San Esteban-gruven i Chile.

VGTV: Se videobilder fra redningsaksjonen i Chile

Arbeiderne som ble reddet ut hadde på seg masker over øynene, for å beskytte mot solen. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua har ingen av dem synlige skader, men samtlige blir sendt til det lokale sykehuset for undersøkelser.

Saken fortsetter under bildet ...

JUBEL: Lokal-TV viser videobilder av folk i området, som møtte opp og fulgte redningsaksjonen på stedet. Foto: AP
JUBEL: Lokal-TV viser videobilder av folk i området, som møtte opp og fulgte redningsaksjonen på stedet. Foto: AP


- Verst i verden

Mandagens redningsaksjon er et gledelig lyspunkt for kinesisk gruveindustri, som opplever svært mange dødsfall. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har den kinesiske gruveindustrien verdens høyeste dødlighet, grunnet lave sikkerhetsstandarder og stort press fra landets voksende økonomi.

Senest søndag innrømmet den sikkerhetsansvarlige i Sechuan-provinsen, Lin Shucheng, at produksjonen i ulykkesgruven nylig ble økt med 10.000 tonn i året for å møte økende etterspørsel.

- Men hele operasjonen var lovlig. Selskapets tillatelse og produksjonspapirer er gyldige, sa Shucheng til nyhetsbyrået AFP.

Mer enn 2.600 mennesker mistet livet i gruveulykker i Kina kun i 2009. Uavhengige fagforeninger mener at tallet er mye høyere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks