Hovedinnhold

Kapreren: Jeg gjorde ingenting, bror, er du sprø?

Øyenvitne: - Kapreren låste seg inn på do halvtime før kapringsforsøket.

(VG Nett) Kapreren har blitt avhørt av tyrkisk politi og sitter nå fengslet.

Mannen som forsøkte å kapre et fly på vei fra Oslo til Istanbul onsdag kveld blir nå fremstilt for varetektsfengsling ved retten i Bakirkoy i Istanbul, melder CNN Tyrkia.

Ifølge tyrkisk BBC er mannen nå fengslet. Det er uklart hvor lenge han skal bli sittende, men mannen skal ha sittet i lange avhør i hele natt.

Ifølge CNN forsøkte den kurdiske kapreren å skjule ansiktet da han ankom retten. Han svarte heller ikke på spørsmål fra journalister om hva formålet med kapringsforsøket og den falske bombetrusselen var.

OVERMANNET: Her blir kapreren fraktet bort av tyrkisk politi. Foto:
OVERMANNET: Her blir kapreren fraktet bort av tyrkisk politi. Foto:

- Jeg gjorde ingenting, bror, er du sprø?, svarte kapreren på spørsmål fra en journalist på vei inn i rettssalen, ifølge tyrkiske samanyoluhaber.com.

Tyrkiske medier meldte onsdag kveld at mannen hadde blitt fraktet til et sykehus for å undersøke om han var tilregnelig.

Gjemte seg på do

Kapreren gjemte seg på do en halv time før han gikk ut fra toalettet og truet med å sprenge flyet i lufta, forteller et øyenvitne ifølge CNN Turkey.

- Han var på toalettet i omtrent 29 minutter. Så gikk han ut fra toalettet og begynte å snakke med flyvertinnene, forteller øyenvitnet Feray Durak.

Mannen blir nå etterforsket også i Norge.

Gransker

Også i Norge blir saken nå gransket av politiet.

- Det jeg kan si er at vi har opprettet en undersøkelsessak for å avklare forhold rundt hendelsen i Norge, sier Jørgen L. Høidahl, politimester i Romerike.

- Selve straffesaken er det tyrkiske myndigheter som tar hånd om.

Han understreker at det er for tidlig å si om kapringsforsøket kan knyttes til kriminelle handlinger i Norge. Etter det VG Nett erfarer er mannen ikke tidligere straffedømt.

- Det er et forhold som ikke er i norsk luftrom, og det er ikke en norsk person som står bak. Men vi ser på hva som har skjedd hos oss.

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks