Hovedinnhold

Kamphunder drepte 6-åring

BERLIN (VG) Hamburg har innført Tysklands strengeste hundereglement etter at en seks år gammel gutt ble angrepet og drept av to kamphunder i juni 2000.
Den lille skolegutten ble revet i hjel, og borgermesteren tok straks initiativ til å innføre svært strenge regler for dem som ønsket å ha kamphunder.

I realiteten har ingen fått godkjennelse for å ha pitbull, amerikansk staffordshire-terrier og staffordshire-bullterrier i Hansabyen etter at de nye reglene ble innført.

For å ha en kamphund må eieren dokumentere en «begrunnet interesse». Dessuten må hundene alltid gå i bånd og ha munnkurv. Hunden må være kastrert og bære en mikrochip slik at den kan identifiseres. Det er ikke tillatt å drive avl. Regelverket gjelder også alle dem som hadde slik hund før forbudet trådte i kraft.

Derfor har det oppstått et nytt problem. Hamburg har fått en opphoping av kamphunder, hunder som er tatt fra eiere som ikke tilfredsstilte kravene.

Det koster byen 560 000 kroner måneden å ha disse hundene.

Nå forsøkes de eksportert til andre tyske delstater.

Ifølge Hamburger Abendblatt reagerer foreldreforeninger over hele Tyskland mot denne eksporten. Foreldre mener at hvis en hund anses som farlig i Hamburg, hvorfor skulle den da ikke være farlig andre steder i Tyskland?

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks