Hovedinnhold

Brende: – Mindre sannsynlig at French benådes

<p>HÅPET SVINNER: Det skal være mindre sannsynlig at French benådes, uttaler utenriksministeren. Her fra en av rettsakene hans i 2014.</p>

HÅPET SVINNER: Det skal være mindre sannsynlig at French benådes, uttaler utenriksministeren. Her fra en av rettsakene hans i 2014.

Foto: Endre Alsaker-nøstdahl, VG
Utenriksminister Børge Brende (H) sier det ikke lenger er like sannsynlig at Joshua French blir benådet av kongolesiske myndigheter.

Denne saken handler om:

Det kommer fram i et svar til Stortinget på et skriftlig spørsmål fra KrFs Steinar Reiten.

Det var avisen Dagen som først omtalte saken.

Bakgrunn: Turen til Kongo som endte i tragedie

I svaret vises det til et tidligere skriftlig spørsmål på et tidspunkt da Kongo hadde en benådning oppe til vurdering.

– Siden den gang er vi informert om at en benådning ikke lenger er like sannsynlig, skriver Brende.

Han framholder at Utenriksdepartementet gjør det som er mulig for å støtte French, som soner under vanskelige forhold, og at det nå arbeides videre med å få nordmannen hjem på annet grunnlag. Brende skriver også at UD er i tett dialog med britiske myndigheter om saken.

Kari Hilde French: Tør ikke lenger håpe på å få sønnen hjem

Joshua French, som er både norsk og britisk statsborger, er dømt til døden for medvirkning til drap, våpenbesittelse og spionasje. Han er også dømt til livstid i fengsel for å ha drept Tjostolv Moland i fengselet. I mai har han sittet i kongolesisk fengsel i åtte år.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks