Hovedinnhold

Jordans konge frykter delt Syria

President Bashar al-Assad vil trolig etablere en egen enklave for Syrias alawitter hvis regimet mister kontrollen over det krigsherjede landet, frykter kongen av Jordan.

Denne saken handler om:

En slik enklave vil føre til flere tiår med videre konflikt i regionen, sier kong Abdullah i et intervju med den amerikanske nyhetskanalen CBS.

- Jeg har en følelse av at hvis han ikke kan styre hele Syria, så vil en enklave for alawittene være en plan B, sier kong Abdullah.

Assad tilhører selv alawittene, en sjiamuslimsk gren som er i mindretall i den syriske befolkningen.

- Det ville vært det verst mulige scenarioet for oss, fordi det vil bety et delt Syria hvor alle vil forsøke å ta til seg landområder. Det gir ikke mening for meg. Hvis Syria så starter en intern krig, vil dette skape problemer det vil ta oss tiår å komme gjennom, sier kong Abdullah.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks