Hovedinnhold

USA til stede på Hiroshima-seremoni

MINNESTUND: USAs ambassadør i Japan, John Roos (i midten), var blant deltagerne under en seremoni i Hiroshima. Foto: AP
MINNESTUND: USAs ambassadør i Japan, John Roos (i midten), var blant deltagerne under en seremoni i Hiroshima. Foto: AP
USA deltok fredag for første gang i en seremoni til minne om ofrene for atombomben som ble sluppet over Hiroshima den 6. august 1945.

Denne saken handler om:

Det var USAs ambassadør til Japan, John Roos, som representerte USA i den årlige minneseremonien. Blant deltakerne var også FNs generalsekretær Ban Ki-moon og utsendinger fra Storbritannia og Frankrike.

Les også:Hiroshima og Nagasaki minnes med nye deltakere

USA slapp to atombomber over Japan i 1945, først over Hiroshima den 6. august og så over Nagasaki tre dager senere. Anslagsvis 210.000 mennesker ble drept i de to atombombeangrepene.

- Menneskeheten må aldri gjenta atombombenes redsel og elendighet, sa Japans statsminister Naoto Kan, som holdt tale etter at det var holdt ett minutts stillhet og 1.000 hvite duer var sluppet fri.

Som eneste land som er utsatt for et atombombeangrep, har Japan et ansvar for å gå i front i kampen mot atomvåpen, sa Naoto Kan.

John Roos la ned en krans til minne om ofrene i Hiroshima.

- For framtidige generasjoners skyld må vi fortsette å arbeide sammen for en verden uten atomvåpen, sa han i en pressemelding.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks