Hovedinnhold

Kina avlyser vennskapsseremoni med Japan

Kina har avlyst seremonien som skulle ha markert 40-årsdagen for opprettelsen av diplomatiske forbindelser til nabolandet Japan.

Denne saken handler om:

Seremonien skulle ha funnet sted torsdag i neste uke, men blir innstilt på grunn av den tilspissede konflikten om en liten øygruppe i Øst-Kinahavet, melder det japanske nyhetsbyrået Jiji Press.

Kina vil heller gjennomføre seremonien på et mer passende tidspunkt, sier en tjenestemann til det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Kinas utenriksminister er likevel beredt på å møte japanske representanter dersom de kommer til Beijing, ifølge nyhetsbyråets kilder.

Øygruppen, som kineserne kaller Diaoyu og japanerne Senkaku, består av åtte små ubebodde øyer. Både Kina og Japan gjør hevd på øyene og havområdene rundt, der det trolig finnes gass og olje.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks