Hovedinnhold

NATO vil ikke ta pause i Libya-krigen

Franco Frattini (til venstre) ber onsdag om en øyeblikkelig stans i krigshandlingene i Libya. Her sammen med Mahmoud Jibril, talsmann for de Libyske opprørerne. Foto: Ap
Franco Frattini (til venstre) ber onsdag om en øyeblikkelig stans i krigshandlingene i Libya. Her sammen med Mahmoud Jibril, talsmann for de Libyske opprørerne. Foto: Ap
Italias utenriksminister Franco Frattini ber om en øyeblikkelig stans i krigshandlingene i Libya for å åpne for humanitær hjelp til befolkningen. Men NATO sier nei.

Denne saken handler om:

- NATO vil fortsette operasjonen fordi talløse sivile vil miste livet dersom vi stanser, sa generalsekretær Anders Fogh Rasmussen i en uttalelse på NATOs nettsider onsdag, like etter at Frattini ba om en pause i bombingen av Libya.

I en tale i nasjonalforsamlingen sa Frattini at det er naturlig å be NATO om detaljert informasjon om resultatene av krigføringen og retningslinjer når det gjelder «de dramatiske feiltakelsene som involverer sivile».

Frattini snakket dagen etter at NATO innrømmet at sivile ble drept under en feilbombing i Tripoli søndag. Ifølge regimet ble ni sivile drept i angrepet.

NATO innrømmet senere også at de hadde bombet et militært mål i Sorman, øst for Tripoli, der regimet opplyser at 15 mennesker ble drept.

En NATO-talskvinne sier at Foghs kommentar ikke har sammenheng med oppfordringen fra Italias utenriksminister.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks