Hovedinnhold

Minst 17 sopplukkere har omkommet i Italia

I løpet av de siste ni dagene har minst 17 sopplukkere mistet livet i ulykker i fjell og skoger i det nordlige Italia.

Denne saken handler om:

Redningsarbeidere sier at ivrige sopplukkere overser retningslinjene for sikkerhet når de jakter på sine favorittsopper i mørket. Det skriver avisen Repubblica søndag.

- Folk er for uforsiktige, og mange bryr seg ikke det grann om sikkerhetsreglene. Uheldigvis er dette resultatet, sier Gino Comelli, sjefen for redningsmannskapene i Valle di Fassa nordvest i Italia.

17 mennesker har mistet livet i løpet av ni dager, seks av dem i løpet av to døgn. Ytterligere én person har vært savnet i mer enn en uke.

De fleste av sopplukkerne har omkommet når de har sklidd utfor bratte, fuktige skråninger.

En kombinasjon av fuktig og varmt vær har ført til rekordstore forekomster av sopp i Italia, og landet har derfor tiltrukket seg mange soppentusiaster.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks