Hovedinnhold

Gutt (11) og foreldrene falt inn i vulkan og døde

<p>ÅSTEDET: Redningsmannskap samlet seg tirsdag i området der tre mennesker døde da de falt inn i et krater i Pozzuoli ved Naploli</p>

ÅSTEDET: Redningsmannskap samlet seg tirsdag i området der tre mennesker døde da de falt inn i et krater i Pozzuoli ved Naploli

Foto: Ciro Fusco, AP
En 11 år gammel gutt omkom i en ulykke ved en vulkan i Italia. Foreldrene døde også da de forsøkte å berge sønnen.

Denne saken handler om:

Tirsdag var en dramatisk dag ved turistattraksjonen Solfatara-krateret i Pozzuoli i Italia. En 11 år gammel gutt vandret inn i et avstengt område og endt opp med å bli trukket inn i et vulkan-krater av farlig kvikksand, melder CNN. 

Foreldrene forsøkte å redde sønnen, men ble selv trukket inn i krateret. Alle tre omkom i ulykken. En sjuåring som også var med da hendelsen inntraff overlevde.

Les også: Minst to døde i jordskjelv på vulkansk øy i Italia.  

Glovarm gjørme

Solfatara-krateret er en sovende vulkan som avgir svovelgass. Området rundt vulkanen er kjent for å være dekket i en spesiell type kvikksand, som gjør bakken ustabil, skriver CNN. 

Gutten som ble det første offeret for vulkan-ulykken skal ha vandret inn i det avstengte området der den farlige kvikksanden dekker bakken. Der sank han inn i et krater med kokende varm gjørme, skriver det italienske nyhetsbyrået ANSA

Moren og faren til gutten fulgte etter i et forsøk på å redde sønnen. Da åpnet det seg et tre meter dypt krater som gutten hadde blitt trukket ned i. Foreldrene falt også ned i krateret, i følge nyhetsbyrået. 

I følge CNN er det ikke avklart om gutten besvimte på grunn av svovelgassene fra den sovende vulkanen og falt inn i kvikksanden, eller om han ble sugd inn mot gropen.

Besteforeldrene tar hånd om sjuåringen

Brannvesenet har hentet ut kroppene til familien som kom fra Torino for å besøke den populære turistattraksjonen, skriver ANSA. 

– Jeg føler en dyp smerte for denne umenneskelige tragedien som involverer tre turister. Jeg vil uttrykke den dypeste støtten fra Pouzzuoli-samfunnet til familiene til de tre ofrene, sa Pozzuolis ordfører til nyhetsbyrået.

Da hendelsen inntraff ble attraksjonen midlertidig stengt ned. Den overlevende sjuåringen ble tatt hånd om at en gruppe lokale  sosialarbeidere ledet av en psykolog, mens de ventet på at besteforeldrene til barnet skulle ankomme Torino.    

Solfara-krateret er privateid og administrert av Vulcano Solfatara Srl. Området har en omkrets på  2.3 kilometer, og selve krateret er 107 meter dypt, i følge ANSA.

<p>OMKOM: Kistene til 11-åringen og foreldrene bæres ut av området etter at kroppene ble hentet ut av brannvesenet.</p>

OMKOM: Kistene til 11-åringen og foreldrene bæres ut av området etter at kroppene ble hentet ut av brannvesenet.

Foto: Ciro Fusco, AP

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks