Hovedinnhold

Fødte på gaten ved Petersplassen - Vatikanet tilbyr husly

<p>PETERSPLASSEN: plassen foran Peterskirken i Vatikanet.</p>

PETERSPLASSEN: plassen foran Peterskirken i Vatikanet.

Foto: Lefteris Pitarakis, Ap
Vatikanet har tilbudt husly til en hjemløs kvinne som fødte på en papplate i Roma, ikke langt fra Petersplassen, natt til onsdag.

Denne saken handler om:

Italiensk politi opplyser at en patrulje stoppet for å hjelpe kvinnen etter at hun hadde født like utenfor Vatikanstatens territorium, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Fødselen skal ha skjedd i 02-tiden natt til onsdag, og temperaturen skal ha vært rundt frysepunktet.

– Da vi kom nærmere, så vi at den nyfødte fremdeles var forbundet til moren med navlestrengen, sier en av politifolkene som var på stedet, Maria Capone, til nyhetsbyrået.

– Med kollegene mine forsøkte vi å varme dem opp. Vi dekket dem med jakkene våre, sier hun.

Ambulanse ble tilkalt, og moren og det nyfødte barnet ble brakt til et sykehus i nærheten.

Senere på dagen fikk kvinnen besøk av Pave Frans' øverste leder for veldedighet, Monsignor Konrad Krajewski, som tilbød henne og barnet plass i et Vatikan-eid hjem for kvinner og barn i nød.

Kvinnen har ennå ikke bestemt seg for om hun vil akseptere tilbudet, ifølge en talsmann for Vatikanet. Det nyfødte barnets foreldre skal komme fra Romania og være kjent for Vatikanets veldedighetskontor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks