Hovedinnhold

- Berlusconi hadde eget harem

Vil tiltale statsministeren for sex med mindreårige

I HARDT VÆR: Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: AFP
I HARDT VÆR: Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: AFP
PARIS (VG) Minst 14 kvinner skal ha bodd gratis i leiligheter i Milano samtidig som de fikk store pengesummer for å ha sex med Silvio Berlusconi.

Denne saken handler om:


Dette viser lekkasjer fra påtalemyndigheten, som den italienske avisen Corriere della Sera har fått tak i.

Informasjonen har kommet frem i forbindelse med en politietterforskning som de siste månedene har undersøkt om den italienske statsministeren har kjøpt sex av mindreårige kvinner.

Berlusconi skal ha innlosjert kvinnene i et leilighetskompleks som ble bygd av ham selv på 1970-tallet, da han drev med eiendomsutvikling.

Milano Due er blant de mest fasjonable adressene i den italienske byen.

Strafferamme på tre års fengsel

I forrige uke ble det klart at loven som har gitt Berlusconi immunitet fra å bli stilt for retten, ikke er gyldig. Dommerne, som vurderte loven, kom frem til at statsministeren ikke automatisk kan slippe straffeforfølgelse. Det er nå opp til dommeren i de aktuelle sakene å bestemme om Berlusconi kan tiltales eller ikke.

Ifølge Corriere della Sera ønsker påtalemakten å tiltale Berlusconi så fort som mulig for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert, noe som har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

Karima El Mahroug. Foto: AFP
Karima El Mahroug. Foto: AFP

Opplysningene om leiligheten skal den marokkanske kvinnen Karima El Mahroug (18) ha sagt i politiavhør.

Hun sto i sentrum for noen av Berlusconis skandaler i fjor også. Da hun hadde blitt arrestert for tyveri i Milano, skal statsministeren selv ha fått politiet til å slippe henne løs. Argumentet som ble brukt var at hun var barnebarnet til Egypts president, noe som var en løgn.

El Mahroug, som var 17 år da hun møtte Berlusconi, skal også tidligere ha fortalt at hun fikk ekstremt dyre gaver og store pengesummer av den italienske statsministeren.

Det er denne kvinnen påtalemyndigheten mener Berlusconi skal ha hatt sex med.

Hun har innrømmet å ha vært på fester hvor det var erotiske leker, men nekter for å ha hatt sex med 74-åringen.

Statsministeren selv skal ha innrømmet å ha hatt festene, men nekter for å ha hatt sex med jentene.

- Går for umiddelbar rettssak

Ifølge nyhetsbyrået AP har han karakterisert anklagene som «utrolige og groteske».

Den italienske avisen La Repubblica skriver at det ikke trenger å ha vært et samleie for at lovbruddet skal ha forekommet, også kyssing og berøring kan ansees som et lovbrudd.

Tidligere har ikke sexanklagene tatt knekken på Berlusconi.

- Anklagerne går for en umiddelbar rettssak når de anser at deres bevis er tydelige og definitive, og når det ikke er noe behov for ytterligere etterforskning eller avhør, skrev en nær alliert til Berlusconi, Michele Brambilla, i avisen La Stampa i helgen. Han avsluttet sin innlegg med å skrive at hvis påtalemyndigheten har rett er «Berlusconi i større trøbbel enn noen gang.»

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks