Hovedinnhold

Færøysk politiker vil ikke i middag med Sigurdardottir

NEKTER: - Mitt parti er mot homofile ekteskap. Å gå i middagen ville antyde at jeg støtter en union som er naturstridig, og som fordømmes i Bibelen. Det vil jeg ikke, sier Rana. Foto: Afp
NEKTER: - Mitt parti er mot homofile ekteskap. Å gå i middagen ville antyde at jeg støtter en union som er naturstridig, og som fordømmes i Bibelen. Det vil jeg ikke, sier Rana. Foto: Afp
En partileder fra Færøyene sier han ikke vil delta i en middag med Islands statsminister Jóhanna Sigurðardóttir og hennes kone fordi han ikke aksepterer homofile ekteskap.

Denne saken handler om:

Sigurðardóttir er for tiden på offisielt besøk på Færøyene, et besøk som også omfatter en offisiell middag. Dit vil ikke Jamis av Rana, leder for Senterpartiet på Færøyene, gå.

- Mitt parti er mot homofile ekteskap. Å gå i middagen ville antyde at jeg støtter en union som er naturstridig, og som fordømmes i Bibelen. Det vil jeg ikke, sier Rana.

- Jeg reagerer på at Islands statsminister vil ha med en kvinne som følge, og som partileder kan jeg ikke akseptere det, sier han videre.

Rana hevder han ikke er alene om synspunktet og henviser til Alfred Olsen, leder av øygruppas liberale parti, som har karakterisert det offisielle besøket av en lesbisk statsminister og hennes kvinnelige ektefelle som «en provokasjon».

Jóhanna Sigurðardóttir giftet seg med sin mangeårige partner Jónína Leósdóttir 27. juni i år, samme dag som den nye loven som tillater ekteskap mellom to av samme kjønn, trådte i kraft.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Utenriks

Se neste 5 fra Utenriks